Blogg

Inred trädgården med utebelysning av kvalitet

2 sep 2014

Det blir allt vanligare att vi sätter upp belysning i vår trädgård och det gör mycket för intrycket av vårt hem. Entrébelysning är något av det viktigaste eftersom det skapar en behagligt välkomnande känsla. Även belysning på uppfarten och fasadbelysning är viktigt. Sätter man upp en rörelsesensor vid garageuppfarten så tänds ljuset så fort någon eller något rör sig där vilket kan kännas tryggt. En bra idé är att försöka skapa en mjuk övergång mellan ljus och mörker som är behaglig för ögat. Genom att välja armaturer som passar till huset kan man lyfta hela känslan av hemmet. Att belysa hemmet utifrån är effektfullt och det finns många sätt att göra det lite extra fint. Ett bra exempel är att rikta ljuset uppåt eller neråt. Låt en lampa belysa ett träd underifrån ett varför inte en mur. På samma sätt kan man belysa buskar eller gångar i trädgården som ger en vacker helhetskänsla vid fastigheten.

Om man inte har någon rörelsesensor kan en timer vara bra. Då är det enkelt att förändra ljuset över årstiderna. En onlinebutik med brett sortiment av utomhusbelysning är Luceart.se som helt klart är värt ett besök. Mycket inspiration finns att hämta på inredningssidor, bloggar eller i magasin. På senaste åren har det också blivit modernt att inreda sitt växthus. Många använder det som ett uterum där man kan hänga ljusslingor i taket eller varför inte en ljuskrona. Det är bara fantasin som sätter gränser och ofta är det just det där som är lite annorlunda som blir det allra bästa och som man tycker om att sitta på. I växthus har man ju också ofta växter och dessa hjälper till att skapa en behaglig miljö.

Belysning är A och O

Ljussättning är en stor del av inredningen och det sägs att vi bör ha sju olika ljuskällor i varje rum för att det ska vara optimalt. Ett bra exempel är när vi tittar på tv eller arbetar vid datorn. Då är det skönt för ögat att ha ett så kallat stödljus. Då behöver vi inte anstränga ögonen lika mycket och orkar på det sättet koncentrera oss längre. På samma sätt skapar utomhusbelysning en vacker och behaglig känsla samtidigt som det är en trygghet och ger ett lyxigt utseende.

Inredningstips

24 mar 2013

Att inreda innebär att man använder sig av olika tekniker och föremål för att göra ett hem vackert och trivsamt. Den inredningsstil man tycker om brukar spegla ens personlighet och livsstil samt den miljö och kultur man lever i, men det är inte alltid lätt att skapa harmoni. Ta del av K-rautas enkla inredningstips!

  • Köket sägs vara hemmets hjärta, här bör man inreda efter önskad funktion samt tänka efter hur man oftast använder sitt kök. Allrum, matlaboratorium eller festplats?
  • Belysningen är riktigt viktigt i ett hem, man bör välja huvudbelysning och punktbelysning främst efter behov, men även önskad känsla samt smak.
  • Textilier inger liv, färg och en ombonad känsla i ett hem. Mattor, gardiner, kuddar och handdukar bör man välja efter önskad färgsättning och personlig smak.
  • Trä och andra naturmaterial är klokt att inkorporera i sin inredning via möblemanget. Trä kan vara både ljust och mörkt och bidrar snabbt till den eftertraktade sinnesstämningen.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)